Over
Rivkah

Betekenis van de naam Rivkah
Rivkah
 is de Hebreeuwse naam voor Rebekka. Je leest over haar in Genesis 24, waar zij na een bijzondere zoektocht de vrouw van Izak wordt. Een vrouw die in naam, karakter en levensgeschiedenis een krachtige boodschap uitdraagt. Over haar wordt gezegd dat haar nageslacht groot en talrijk zal zijn. (Gen 22:17, 24:60) In Rivkah zien we meerdere mooie, persoonlijke eigenschappen, waaronder haar (innerlijke) schoonheid, vastberadenheid en haar dienstbaarheid. Maar in het bijzonder zien we hoe Gods trouw haar leven kleurt en hoe ze met Hem wandelt. Zo wordt in haar moederschap de belofte aan Abraham uitgewerkt en wordt zij ‘moeder van velen’. Ze is de schakel tussen de eerste aartsvader (Abraham), de tweede aartsvader (Izak) en de laatste aartsvader (Jakob). Rivkah is in haar leven op de voor haar bedoelde plek gekomen, geleid door God zelf. En ze was daar van betekenis.

Onderweg met God
Tijdens onze levensreis maken we veel keuzes. Dat zijn de dagelijkse keuzes en ook bepalende, toekomstgerichte keuzes. Rivkah gaat in vertrouwen op reis naar een onbekend land en trouwt met Izak. Het is geen volmaakt leven dat ze leidt en ook is haar leven niet zonder pijn, maar ze kent de weg naar God (Gen. 25:22) en verliest niets aan innerlijke én uiterlijke schoonheid.

Gericht op de weg die vóór je ligt
De praktijk draagt de naam Rivkah vanwege haar karakter en omdat haar leven getuigt van het bewandelen van de weg die voor haar ligt. Dat doet denken aan het aanmoedigende advies van Paulus uit Filippenzen 3:14: ‘…strek je uit naar wat er voor je ligt’. Ons verleden heeft ons veel te vertellen, maar de toekomst des te meer.  Al wandelend ontdek je nieuwe wegen, terwijl je steeds meer mag leren leunen op Gods trouw, ook als moeilijke tijden achter je liggen of als je dagelijks leven gekleurd is met zorg en vragen.

 

Image

Contact Info

Eline Lindeboom
Natuur- en wandelcoach