Over
Eline

Eline Lindeboom
Eline LindeboomNatuur- en wandelcoach

Ik ben Eline Lindeboom, 34 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Met mijn gezin en onze herdershond woon ik in Nunspeet; een prachtige plek op de Veluwe, waar we graag veel tijd buiten doorbrengen.

Als kind was ik al gepassioneerd over het Woord van God en ik verbaas me tot op de dag van vandaag over de schoonheid van Zijn woorden en de kracht die hier van uit gaat, voor de toekomst én voor ons dagelijks leven. Ik vind het bemoedigend te weten dat God ons zo veel waard vindt om met ons op reis te gaan en dat we nooit uitgeleerd raken. Zijn Woord geeft ons richting.

Rond mijn 20ste startte ik met werken als basisschoolleerkracht. Als er ergens een plek is om te groeien, dan is het wel in een klaslokaal terwijl je onderweg bent met je leerlingen! Toch merkte ik in de loop der jaren dat ik verlangde meer te gaan doen met mijn passie voor God, de Bijbel en mensen. Ik volgde daarvoor de opleiding Pastorale Hulpverlening aan het Evangelisch College. Dit gaf mij een gedegen basis om vanuit het Woord van God mensen (pastoraal) te begeleiden.

In de afgelopen jaren ben ik dan ook pastoraal actief geweest in verschillende kerken en organisaties en heb ik o.a. enkele jaren de Toerustingscursus Pastoraat voor het Evangelisch College gegeven. Ook sprak ik regelmatig bij (tiener-)groepen, waaronder op De Herikon te Putten, of op andere (vrouwen-)bijeenkomsten. Ik gaf enkele jaren leiding bij een pastoraal herstelprogramma, waar ik vooral veel geleerd heb als het gaat om het groepsgesprek.

Ik zie het als mijn missie om steeds te blijven zoeken naar de praktische vertaalslag van Gods woorden naar ons dagelijks leven, zodat we écht mogen veranderen en groeien en vastberaden onze levensweg mogen bewandelen op weg naar onze bestemming.  

Uitwerking van deze missie was onder meer dat het verlangen groeide om specifiek vrouwen te gaan coachen. Na ruim 12 jaar te hebben gewerkt als basisschoolleerkracht, besloot ik na een periode van burn-out mijn baan op te zeggen en mij te gaan richten op schrijven (zie: boeken), spreken en coachen. In die tijd ‘liep ik aan’ tegen een opleiding tot natuur- en wandelcoach. Een schot in de roos! Op deze manier kon ik mijn liefde voor natuur en wandelen combineren met mijn liefde voor de Bijbel en het verlangen vrouwen te gaan begeleiden tijdens een stukje van hun levensreis. De natuur is een zeer geschikte plek om zaken innerlijk te verwerken, maar alleen al het zíjn in de natuur doet ons vaak al goed. In 2020 rondde ik deze wandel- & natuurcoach opleiding bij jes-creations af en startte ik met praktijk Rivkah (zie: over Rivkah).

Ik wandel graag een stukje met je op!

Wil je graag een afspraak maken? Kijk eens onder aanbod wandelcoachtrajecten of neem contact met mij op door te klikken op onderstaande button.

Contact Info

Eline Lindeboom
Natuur- en wandelcoach