Over
Eline

Eline Lindeboom
Eline LindeboomNatuur- en wandelcoach

Ik ben Eline Lindeboom, 36 jaar, getrouwd en inmiddels bijna 11 jaar met vreugde en met vallen en opstaan moeder van drie mooie kinderen. Met ons gezin en onze herdershond wonen we sinds een paar jaar in het bosrijke Nunspeet. Ik stond ruim 12 jaar voor de klas als basisschoolleerkracht. Tijdens een burn-out besloot ik een nieuwe weg in te slaan en sinds 2020 is Rivkah de plek waar ik vrouwen en gezinnen ontmoet op een stukje van hun levensreis.

Mijn passie
Ik heb een hart voor moederschap & gezinsleven, voor (geloofs-)opvoeding en voor thema’s als identiteit (worden zoals je bent bedoeld), wortelen, groeien en vrucht dragen, God betrekken in het dagelijks leven en het leven proeven in Gods schepping. Ik word blij als ik zie dat mensen op ‘hun plek’ komen, dat ze gebruik leren maken van hun unieke aanleg en persoonlijkheid. Ook zelf blijf ik hierin zoeken en ontdekken. Bij dit alles is de Bijbel mijn leidraad. Gods Woord geeft hoop en houvast en ik geloof dat we door hieraan vast te houden zullen groeien en van betekenis mogen zijn op de plek waar we leven en in de tijd waarin we leven.

Waarom wandelcoaching?
Wandelen is goed voor je hart en longen, het maakt je spieren en gewrichten soepel en het houdt je conditie op peil. Wandelen is ook goed voor je geest. Het brengt rust in je gedachten en geeft je ruimte om deze op een rij te zetten. In de natuur zijn we beter in staat om belangrijke zaken te verwerken en te overdenken. Wandelen brengt ontspanning en maakt ons spraakzamer. Door te wandelen maak je meer dopamine aan, waardoor je je al snel wat beter in je vel kan gaan voelen. Bovendien zorgt het feit dat je vooruit beweegt er voor dat je meer vooruit gaat dénken. Het fysieke proces van wandelen heeft dus ook invloed op je gedachten en gevoelens. Wandelen in de natuur geeft een extra dimensie. Rivkah wil gebruik maken van de geschenken die de Schepper in de natuur geeft. Denk alleen al aan de rust die de natuur geeft, maar ook aan de verschillende (groei-)processen, de enorme variatie in boomsoorten en wijzen van wortelen, de wisseling van seizoenen en het leven dat zich voor je ogen ontvouwt.

Lees in dit artikel welke vijf wonderen van wandelen ik zelf heb ontdekt.

Werkervaring
Ik beschik over ruime ervaring als basisschoolleerkracht, pastoraal hulpverlener en als gezinsondersteuner (ondersteuning aan huis). Ik heb een opleiding tot Pastoraal Hulpverlener afgerond bij het Evangelisch college en ik ben opgeleid tot natuur- en wandelcoach bij jes-creations, Ede. Ik schreef een wandelserie waarmee je met God op pad kan in de natuur. Voor meer info:

Contact Info

Eline Lindeboom
Natuur- en wandelcoach