Wat komt er
aan bod

Wat kan er zoal in de coaching aan bod komen? Leer meebewegen met het ritme van de seizoenen en ontdek wat de krachtige metafoor van de boom jou te vertellen heeft!

In de coaching wordt o.a. aandacht besteed aan de week- en jaarcyclus. Dat wil zeggen: het wandelen dóór de seizoenen en het vinden van een goede balans in werk en rust. Ook wordt de metafoor van de boom ingezet. Ga naar blog voor meer sprekende verhalen en metaforen.

Lees meer...

Weekcyclus van werk en rust
Een bijzonder actueel en steeds terugkerend principe is het principe van ‘rust’. Rust is geen vanzelfsprekendheid in onze maatschappij. Rivkah besteedt in de coaching aandacht aan het vinden van een goede balans tussen werk en rust, met behulp van deze wekelijkse cyclus, op een manier die in jouw leven past en haalbaar is. Rust is een geschenk van God dat we mogen leren uitpakken.

De rust die God geeft, zien we terug in hoe Hij Zijn volk in de woestijntijd instructies gaf één dag in de week te rusten en voor deze dag een dubbele portie manna te verzamelen. God voorzag Zijn volk in wat ze nodig hadden.

Jaarcyclus van de seizoenen

Een andere bijbelse cyclus is die van de seizoenen. God heeft in Zijn schepping een wonderlijk ritme van seizoenen ingebouwd. De wandelcoachtrajecten zullen dus ook bewust door alle seizoenen gaan en we laten ons in de wandelingen ‘verrassen’ door wat God ons geeft in wat we zien of ontdekken.

De metafoor van de boom
In de wandelcoachtrajecten, in het bijzonder in Traject Tijd om te groeien, zal het beeld van de boom ook terugkomen. Deze metafoor helpt om belangrijke feiten te ontdekken:
- hoe ben je geworteld;
- waar sta je geplant;
- hoe ziet jouw voedingsbodem eruit;
- waar voed je je mee;
- wat is jouw vrucht of wat mag jouw vrucht worden?

Deze ontdekkingen zullen je helpen om beter inzicht te krijgen in waar je (verder) in wil groeien. De wandelcoachtrajecten helpen je dieper te wortelen in de breedte en de diepte, zodat je sterk en standvastig mag zijn, zoals een stevige boom.

Contact Info

Eline Lindeboom
Natuur- en wandelcoach