Waarom
wandelcoaching

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van wandelen. Maar waarom zou je kiezen voor wandelcoaching? Lees hieronder meer en bekijk de foto-impressie!

Wandelen is gezond
Wandelen is goed voor je hart en longen, het maakt je spieren en gewrichten soepel en het houdt je conditie op peil. Wandelen is ook goed voor je geest. Het brengt rust in je gedachten en geeft je ruimte om deze op een rij te zetten. In de natuur zijn we beter in staat om belangrijke zaken te verwerken en te overdenken. Wandelen brengt ontspanning en maakt ons spraakzamer. Bovendien vinden veel mensen het prettig hun verhaal al wandelend in de buitenlucht te vertellen. Door te wandelen maak je meer dopamine aan, waardoor je je al snel wat beter in je vel kan gaan voelen. Als je elkaar niet aan hoeft te kijken, ben je eerder open over wat je bezighoudt. Bovendien zorgt het feit dat je vooruit beweegt er voor dat je ook meer vooruit gaat dénken. Het fysieke proces van wandelen heeft dus ook invloed op je gedachten en gevoelens. Je zou kunnen zeggen dat je fysiek de betekenis van ‘met stappen vooruit gaan’ beleeft.

Lees meer...

Wandelcoachen en het bijbelse ‘wandelen in…’
In de Bijbel worden we op meerdere plekken aangemoedigd ‘te wandelen in…’. Henoch en Noach wandelden met God (Gen. 5:22, 6:9) en Abraham kreeg van God de opdracht te wandelen voor Zijn aangezicht. Paulus roept ons ook op te wandelen in geloof. (2 Kor. 5:7) Er ligt dus een geheim verborgen in dit ‘wandelen’. God heeft dit allemaal prachtig voor ons uitgewerkt in Zijn Woord.

De natuur gééft
Daarnaast spreekt en geeft de natuur ook. God heeft in de schepping en in het ritme van de seizoenen een schat aan kennis en waarde gelegd waar we oneindig veel van kunnen leren voor ons dagelijks leven. Dat is allerminst zweverig en vaag; het brengt de bijbelse waarheid veeleer dichterbij. Rivkah wil in de coaching gebruik maken van deze geschenken die de Schepper ons geeft. De seizoenen hebben ons veel te zeggen als het bijvoorbeeld gaat om Gods trouw - alleen al het feit dát de seizoenen elkaar steeds weer blijven afwisselen! - en de verandering van de natuur door de seizoenen heen kan ons ook veel te vertellen hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoe de lente spreekt over (nieuw) leven en hoe de winter ons soms aanmoedigt het wat rustiger aan te doen. En bedenk eens wat een stevige regenbui bijvoorbeeld doet met de aarde!

Alleen al het "zíjn" in de natuur kan al veel ontspanning brengen. Als je hoofd vol en rommelig is, als je veel aan het piekeren bent of stress ervaart, dan is de natuur dé plek om te zijn. Rivkah wil daarop aansluiten door de coaching aan te bieden ín de natuur, met behulp ván de natuur, gefundeerd op bijbelse principes.

Een impressie van een wandelcoachgesprek

Contact Info

Eline Lindeboom
Natuur- en wandelcoach